Vecka 29 (28+6) Hicka och tankar

Har har en tuff vecka. Efter era kommentarer om min barnmorska och hennes hets kring vikten, så insåg jag hur påverkad jag blir av hennes kommentarer. Det får mig att tycka illa om min kropp. Jag känner mig stor, klumpig och tjock. Det gör mig arg att jag tillåter hennes kommentarer och åsikter påverka mig. Att jag inte säger ifrån. Det är inte likt mig att bara svälja elaka saker och inte säga vad jag tycker. Men i detta läge känner jag mig i underläge. Det känns som hon är "experten" och hennes åsikt borde grunda sig på något vetenskapligt. Hittade denna text på netdoktorn.se, och det är skrivet av läkare och barnmorskor. Det gjorde mig nästan ännu mer ledsen. Om detta är vad en graviditet väger så tycker alltså min barnmorska att jag ska gå ner 8,2kg i vikt under min graviditet. Eftersom hon endast tycker jag ska gå upp 3kg under hela min graviditet totalt. Är inte det helt galet?! Jag har en kompis som är barnmorska och hon blev helt galen och upprörd när hon hörde att min barnmorska uppmanat mig att inte gå upp mer än 3kg totalt. Hon sa att om jag hade gått hos henne hade hennes rekomendation varit 10-15kg i viktuppgång. Att hon ALDRIG rekommenderar en så liten viktuppgång till någon, oavsett storlek. Inte för att det är skadligt att inte gå upp i vikt, men det sätter oerhörd press på den gravida kvinnan och att det är orimligt att man ska minska i vikt medvetet under en graviditet.. 


Här är min dagsform i alla fall. Imorgon går jag in i vecka 30. Så denna bild är tagen i Vecka 29(28+6). Känner mig betydligt större, jävla BM!, än vad jag ser när jag tittar på bilden..

Avslutar med något mysigare. Kände precis bebisen hicka för första gången. Jag vet inte om han haft hicka förut, antagligen. Med det var första gången jag kände det. Det fyllde mig med glädje. Hickan påminde mig om att det faktiskt ligger ett litet barn där inne, vårt barn!

Kommentarer:

1 A:

Du är INTE för stor. Jag tycker faktiskt att du ska överväga att byta BM. Även om det kanske känns dumt osv., men du mår ju uppenbarligen inte bra av detta och det tycker jag är orsak nog att byta. Helt vansinnigt. Och magen är superfin tycker jag. :)

Haha! Hickan är så mysig. Nu när vår Plutt har huvudet neråt och är större så känns hickandet där nere. Det liksom hoppar till, hela härligheten och se ser man hur magen hoppar också lite rytmiskt. Numera känner jag flera gånger per dag men i början bara då och då beroende på hur bebis låg. Jag läste att de hickar för att de "andas in" fostervatten när de ska träna lungorna och att det då kan bli så.

Kram!

2 Sanna:

Oj så bra att du kunde prata med en så klok kompis! För hade jag varit du hade jag nog bytt barnmorska. Det är trots allt 10veckor kvar och några besök så det är inte försent!
Du är jätte vacker gravid=) Går in i vecka 11 nu ihelgen och mår såååå illa. Men det håller bara i sig från de jag vaknar till ca kl.14!
Du är varit grym som kunnat stå ut med ditt illamående. Förstår inte hur du har klarat det för det är verkligen påfrestande!:(
Kram/Sanna

Svar: Ja, det är guld värt att ha en fin klok vän som är utbildad barnmorska.

Jag tror helt ärligt inte att jag orkar byta barnmorska. Och jag vet inte om jag vill heller. Det känns som att om jag byter barnmorska så "vinner" ju min gamla barnmorska på något sätt. Jag ska klara av detta. Om det så krävs att jag säger ifrån på skarpen! ;)

Om jag vetat i vecka 11 att jag skulle må lika illa i vecka 30 så hade jag nog brutit ihop. Turligen så har jag haft tron att det ska gå över och levt på den. Och jag tycker det blev lättare att hantera illamåendet när bebisen började sparka så jag kände det. Då blev jag påmind om att bebis finns och vad som väntar för underbart. Så försök ta en dag/vecka åt gången. För de allra flesta så går ju illamåendet faktiskt över, jag hoppas att du till skillnad från mig är en av dom som det går över för. Jag ska hålla mina tummar för din skull. Kram!
Evelina

3 Jennie:

Vilken gullig mage! Du ser jättefin ut!

Hörru. Glöm inte att du är utbildad sjuksköterska precis som hon, det enda som skiljer er åt är ett par terminers specialistutbildning (varav en hel är ägnad d-uppsatsen). Lita på dig själv och ge inte henne tolkningsföreträde hela tiden, speciellt inte när hon verkar mer än lovligt dum ;)

Kram!

Svar: Tack snälla du, det är kul att få höra det :)

Haha, du har så sant! Ska försöka att inte låta henne mala ner mig. Jag är ju en sån som gärna tar diskussioner och står på mig om mina åsikter, vet inte varför jag känner mig så underlägsen i denna situationen.

Kram!
Evelina

4 C:

Men alltså din BM har ju verkligen påverkat dig negativt och så ska det inte få vara. Tycker också du ska överväga att byta. Sådär ska det inte vara. Du ser helt amazing ut och jag kan verkligen inte förstå hur hon kunde klämma ur sig något sånt. Som din vän säger bör man väl absolut inge lägga sån press på någon gravid oavsett storlek. Kramar!

Svar: Ja, hon påverkar mig. Men jag vill samtidigt inte byta. Jag tänker inte låta henne "vinna" över mig. Jag får väl ryta ifrån på skarpen om detta fortsätter.

Vad du är rar! Jag känner mig inte amazing men Gud vad jag älskar min mage! ;)

Kram
Evelina

5 Langtarefterbarn:

Deras vikthets är inte ok!
När jag blev gravid sa de att jag skulle ha som mål att gå upp så lite som möjligt för min egen skull.
Jag har såhär långt gått upp 6-7 kg och får vara nöjd med det.

Som A skriver så tycker jag att du ska byta BM. Hon verkar ju inte vara nåt att hänga i granen!

Du är jättefin och absolut inte stor!

Kraam

Svar: Jag tycker inte denna vikthets är ok. De sätter en sådan press på oss gravida som jag definitivt tror är mer ohälsosam än om man skulle gå fler antal kg än BM rekommenderar..

Tack vad snällt sagt!

Kram
Evelina

Kommentera här: