"Är det inte dags för er att skaffa barn snart"

Min bägare rann över häromdagen. 

Har varit öppen, med de allra närmsta om vår barnlöshet. Men de allra flesta kanske inte vetat. Sen är det många situationer/frågor som lett till min reaktion. Var bland annat på en möhippa härom helgen, där en av tjejerna frågade de enda två tjejerna som inte hade två barn om det inte var dags för nummer två snart. Tyckte mig se på både de två tjejerna, som jag förövrigt inte kände innan, att de blev ledsna och inte riktigt visste vad de skulle svara. Senare under kvällen satt vi några stycken av tjejerna och pratade om barn och kom in på att vi tjejer är dåliga på att prata om att allt inte alltid är perfekt. Varvid jag säger "jag tycker det är viktigt att vi vågar prata om bland annat missfall, svårigheter att få barn/barnlöshet. Det är ju såpass vanligt. Men det är få som pratar om det vilket leder till att när det händer en själv känner man sig ofta väldigt ensam. Vi försökte i 1,5 år varav 4 på hormonbehandling innan lilla Milo kom till oss". Då vågar ju dessa två tjejer, säga,som jag tidigare under kvällen tyckt reagerat på frågan om barn nummer två, att de haft svårt att få första barnet. Ena tjejen hade gjort flera IVF innan de blev gravida och den andra tjejen hade gått på hormonbehandlingarna och försökt i flera år. Att de båda nu försöker bli gravida igen men att det inte funkat för någon av dem. Då förstår jag ju deras reaktion på frågan de fått tidigare under kvällen. Därav min Facebookuppdatering sent en natt här i veckan. 
Så nu är vår barnlöshetshistorua ute för alla mina 300 Facebook vänner. Det var lite jobbigt att "blotta" sig så. Men jag tänker att det kan hjälpa någon att tänka efter innan man slänger ur sig en fråga. 

Kommentarer:

1 Susanne:

Jättebra skrivet av dig. Skulle vilja skriva något liknande på min facebook. Men är inte riktigt mogen för det än. Jag har nyligen fått reda på att jag har pco och av olika anledningar kommer det troligtvis att bli ivf för vår del. Så just nu vet jag inte ens om jag någonsin kommer att få bli mamma. Är så himla trött på alla kommentarer och frågor om när jag ska skaffa barn. Och nu efter att jag fick veta att jag har pco sårar de kommentarerna mer än någonsin.

2 Susanne:

Skrev en kommentar här häromdagen men vet inte om den blev skickad. Tycker att det var jättebra och modigt skrivet av dig. Skulle vilja skriva något liknande på min FB men är inte där riktigt mentalt än.

Kommentera här: