Provsvar

I går ringde en sjuksköterska från barnlöshetsteamet. Progesteronnivån var låg och hon trodde inte att äl kunde ha skett. Jag frågade om det är möjligt att få positivt äl-test utan att äl sker. Hon kunde inte svara på det. Jag berättade att jag fått positivt äl-test förra måndagen, och att jag sedan tog blodprovet på torsdagen. Dvs det var bara 1-2 dygn mellan ägglossning, om jag nu haft nån, tills jag tog progesteronprovet. Så hon kunde inte svara, kanske har äl skett, men för nära blodprovet så att progesteronnivåerna inte hunnit stiga, eller så har jag inte haft någon ägglossning alls. Beslutet är i alla fall att jag ska ta trippel dos nästa månad. Det känns förjävligt! Men jag försöker hålla hoppet uppe. Trippel dos är väl bättre än ingen chans alls.

Förvirrad men med en gnutta hopp

Jag vet att jag ständigt söker efter symtom. Så fort kroppen känns annorlunda, så kopplar jag det direkt till att jag möjligtvis skulle kunna vara gravid.
 
Sen i onsdags så har jag känt något i livmoder/äggstockarna. Det hugger, sticker och är en ständig molande värk. Jag har haft halsbränna, varit lite illamående, kissnödig mycket oftare än vanligt och jag har varit fruktansvärt trött. Tjocka, vita flytningar Har jag haft också, i 5 dagar nu. Gravid tänker den hoppfulla jag då direkt. Men mitt förstånd säger annat. Ägglossningstestet visade positivt kl 14 i måndags. Och två dagar senare började symtomen komma. Det kan väl omöjligt börja så fort efter ägglossning, eller?
 
Jag vet att jag inte borde börja bygga upp mitt hopp på vad kroppen ger för signaler. För Pergotime har totalt tagit över min kropp. Jag vågar inte lita på symtomen. För en viss del av mig är övertygad om det är Pergotime som framkallar allt som jag upplever kroppsligt. Men samtidigt så har jag aldrig känt de är symtomen på de andra behandlingsomgångarna med Pergotime.  Jag kan inte låta bli att hoppas att det är ett liten som boar där inne. 
 

Någon annans ord

Läste precis ett helt fantastiskt blogginlägg. Och sitter nu rörd till tårar. Läs det här http://fridagro.blogspot.se/2013/06/oppet-brev-till-dig-som-vill-bli-gravid.html?m=1
 
Aldrig känt mig så träffad, ledsen och glad på samma gång.